Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το αλφαβητάρι του τσοπάνη (Νοεμβρίου)


Γράφει ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος,


Ανοιξαν τα ουράνια και ο Θεός εφάνει και είπε καλορίζικο ετούτο το στεφάνι. Ο γάμος είναι για καλό,θέλουμε να πιστεύουμε, κι εάν είναι να έρθει απ’ αυτό,ας μην το γρουσουζεύουμε.

Βολές κι υπονοούμενα είχαμε απ’ το Δημήτρη,του Βαγγέλη τα ανομήματα δεν θέλει να καλύψει. Λένε οι γλώσσες οι κακές πως βλέπει τον Αλέξη- πολιτικά, προσωπικά θέλει να του την πέσει.

Γεγονός αναμφισβήτητο, η χωρά έχει κρίση, οι πολιτικοί ηγέτες μας κάνουν αλισβερίσι. Χαζεύει κι απελπίζετε ο άνεργος, ο νέος, η τσίπα το φιλότιμο έχει χαθεί βεβαίως.

Δάκρυα κροκοδείλια για τα δικά μας θέματα, να τους πιστέψεις προσπαθείς, μα ανακαλύπτεις ψέματα. Μιλάνε για τα μαντριά για βίλες και για στάνες,τους ψήφους λιγουρεύονται είναι <<παλιοπουτάνες>>.

Έχει ο καιρός γυρίσματα, θα έρθουν στο καρτέρι, η ψήφος μας φαρμακερή μήπως τους συνεφέρει. Να καθαρίσει τελικά, ήρα απ’ το στάρι, όχι ξυλιές και βουρδουλιές στο ίδιο το τομάρι.

Ζούμε από συνήθεια, χωρίς καμία ελπίδα, τα όνειρα των νέων μας πετάτε στα σκουπίδια. Είστε στο ίδιο γήπεδο και σε σικέ παιχνίδι προσέχετε τα λόγια σας- αλήθεια μη σας φύγει.

Η υπόσχεση σας ψεύτικη σαν του Απριλιού το χιόνι πρωί- πρωί απλώνετε το μεσημέρι λιώνει. Δεν θέλω να είμαι μίζερος ούτε λαϊκιστής. Υπάρχει κάποιος σοβαρός που λες θα… στηριχτείς;

Θα'ναι καλύτερος θαρρείς, ο νυν από τον τέως, μονάχα τότε θα χαρείς, αν θάνε ο τελευταίος. Ο τελευταίος που θα πει ψέματα πίτσικα, για να έχει μούτρα μας δει κατάματα μετά.

Ίσως το ψέμα είναι καλό,αλήθεια αν δεν αντέχουμε, -γιατί μας συνηθίσανε απ’ αυτήν πολύ να απέχουμε.Με ψέμα καλοπέρναγαν,κι αυτοί και εμείς μαζί,τώρα μας κακοφαίνεται για τη λυπητερή.

Καλά είναι τα γράμματα, μα θέλουν νου και γνώση, μόνο η αλήθεια τελικά μπορεί να μας ενώσει. Ο κόσμος ο πολίτικος να μάθει να τη λέει και ο κυρίαρχος λαός να ξέρει ποιος του φταίει.

Λίγο πολύ γνωρίζουμε χωρίς αμφιβολία ευθύνη έχουμε κι εμείς για αυτή τη δυστυχία. Πιστεύαμε και τρέχαμε, πίσω από υποσχέσεις κι όποιος αλήθεια έλεγε ήτανε να τον… <<χέσεις>>.

Μπορεί να μην τα φάγαμε όλα, όλοι μαζί, όμως αυτοί δανείστηκαν με αυτή τη λογική. Έχει το κράτος χρήματα… κι ας είναι δανικά, σήμερα να περάσουμε και… αστό το μετά. (Όποιος) τα φίδια κυνηγά, φίδι θα τον δαγκώσει, και όποιος τον κίνδυνο αγαπά, αυτός θα τον σκοτώσει.

Νοοτροπία είχαμε,κάνεις να μη δουλεύει και με έναν τρόπο πλάγιο να τα κουτσοβολεύει. Χαρά σε εκείνον που γελά με τα παθήματά του και κάνει γλέντι τον καημό χαρά τα βήματά του.Για μας το γέλιο πάγωσε,-τέτοια δεν περιμέναμε, προσγείωση ανώμαλη σε άλλον πλανήτη μέναμε.

Ξυπνήσαμε, μα δυστυχώς, λίγοι μυαλό έχουν βάλει, το πολιτικό μας σύστημα βρωμάει απ΄το κεφάλι. Έχουμε άσκοπο το νου κι είναι διπλός ο κόπος, εδώ ζητείτε Έλληνας και όχι άλλος τρόπος.

Όραμα να έχει, τσαγανό, ψηλά ναν το κεφάλι και πάνω από όλα στο λαό νέο στόχο να βάλει.Γιατί μαζί με το λαό, προοπτική,ελπίδα ίσως να αναστυλωθεί η δόλια μας πατρίδα. Άδικα ψάχνετε λεφτά εκεί που δεν υπάρχουν -εδώ γελάνε!!!Πονηρά όλοι αυτοί που τώρα τα χουν.

Πολλές φορές η λογική, με την επιθυμία, είναι σ΄ αντιπαράθεση, ποια θα έχει τα ινία; Υπάρχουνε πιστεύουμε, Έλληνες αξιόλογοι, μα αν πάρουν ρίσκο για καλό, ίσως βρεθούν υπόλογοι.

Ρόδα είναι και γυρίζει.Ότι γράφει η μοίρα με μελανί ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει. Ακολουθούμε άβολοι, τη μοίρα όπου μας πάει, ευλογημένη η χώρα μας και ο Θεός βοηθάει. Αν είναι κι έρθει το καλό θα το καλοδεχτούμε, αλλιώς στη μοίρα τη σκληρή, δειλά θα υποταχτούμε.

Σόι πάει το βασίλειο, το καθορίζουν ξένοι- κι αυτοί που το διεκδικούν είναι προσκυνημένοι. Πριν κατεβούνε στο λαό περνούν ευχήμεγάλη. Χωρίς ευχή ποτέ κάνεις δεν πηρέ ούτε κουτάλι. Ο νόμος είναι άγραφος και όλοι τον γνωρίζουν τις τύχες μας πολύ απλά οι ξένοι κανονίζουν.

Το δώρο έχει αντίδωρο, δεν γίνετε αλλιώς- κι όσοι δεν το κατάλαβαν, την πάτησαν,σαφώς. Τίποτα δεν δωρίζετε τα πάντα έχουν τίμημα το βλέπουμε πολύ συχνά το πήραμε το μήνυμα. Έχει ο λαός μνήμη κοντή, ξέχνα τα περασμένα, γι αυτό και η Ρεπούση μας τάχει αλλιώς γραμμένα.

Υπάρχουν όπως μάθαμε, πολιτικές ζυμώσεις, που θέλουν να ενώσουνε ξέμπαρκες συνιστώσες. Βρίσκετε λένε στα σκαριά μεγάλη συμμαχία με δεξιούς κι αριστερούς σε μια κοινή πορεία. Ζητείτε, νέος, όμορφος και κάποιου αναστήματος, που προφανώς θα ηγηθεί αυτού του νέου σχήματος.

Φροντίσανε στο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσίπρα να μορφώσουν, στην ξένη γλωσσά, αδύνατο, να τον αναμορφώσουν. Ακούσαμε την προφορά - φαρσί τα αγγλικά- στο Τέξας τον καλέσανε καπιταλιστικά.

Χρειάστηκε πολύ δουλεία,βελτίωση ραγδαία,τώρα τα οικονομικά τα βλέπει πιο ωραία. - Φετίχ δεν είναι το ευρώ μας έλεγε πριν λίγο- τώρα μας λέει απ’ το ευρώ- δεν είπα εγώ να φύγω!!!

Ψήφο μοναχά απ’ το λαό,ξέρει πως δεν του φτάνει,πρέπει να τον βοηθήσουν κι οι ξένοι τσαρλατάνοι. Φροντίζει να τους προσκύνα, να κάνει τα χατίρια,αλλιώς θα μείνει να κοιτά τα κριαριού τα <<αρχίδια>>. 

Ωραία όπως σκέπτεσαι, -Αλέξη να προσέχεις,αυτούς εδώ που προσκυνάς,μπέσα να μην τους έχεις. Καλά τα φαρδομάνικα μα είναι για Δεσποτάδες και εσύ όπως γνωρίζουμε δεν θες ούτε Παπάδες!!!



Λένε ότι η Πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο.
Προκάλεσε παρά πολλά σχόλια το Αλφαβητάρι του Οκτωβρίου.
Σας ευχαριστούμαι όλους για τα καλά σας λόγια. Μα πιο πολύ θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας κάνουν εποικοδομητική κριτική και μας επισημαίνουν τα λάθη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου