Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το αλφαβητάρι του τσοπάνη (Μαρτίου)



Γράφει ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος,


Άριστα παίρνει τελικά η Ελληνική οικονομία Υπάρχουν πλέον τα λεφτά και είναι εν αφθονία. Όταν επιθυμείς κάτι πραγματικά, όλο το συμπάν συνωμοτεί για να γίνει δικό σου!!!!

Βρήκαμε το πλεόνασμα, μεγάλος πονοκέφαλος. Τώρα τι θα τα κάνουμε; Στουρνάρας ξεροκέφαλος….. Καλύτερα ένα τέλος με πόνο, παρά ένας πόνος χωρίς τέλος!!!!

Γκρινιάζει και αγχώνετε γιατί είναι…. -στριμμένος-ο Σαμαράς το γνώριζε, είναι σπαγκοραμμένος. Δεν δίνει, μια, σε παιδιά, με ποινικό μητρώο, σε φίλους κομματόσκυλα, που κάνουν τον αθώο!!!!!

Δια Σημίτη και πυρός, μπήκαμε στο ευρώ, τότε ο Στουρνάρας, άτυπα, βοήθησε σ’ αυτό. Όλοι παλιοί κουμουνιστές και τώρα ευρωσκεπτικιστές... Ποτέ μην μετανιώσεις για κάτι που έκανες… παρά μονό για κάτι που δεν έχεις κάνει!!!!

Έχουνε γνώση οι φύλακες, ο Τσίπρας καταφθάνει. Oι Ευρωπαίοι τον προσμένουνε, ο Σόϊμπλε τούμπες κάνει. Έχει στις τάξεις του παιδιά, κλεφτόπουλα…. Πασοκικά!!! Tο παρελθόν είναι ο δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος!!!!

Ζαριά θα ρίξει ο Μιλιός, πασίεντζα ο Σταθάκης, τώρα υπάρχουνε λεφτά… το λέει… κι ο Δραγασάκης…. -Είχε δίκιο ο…. Γιωργάκης.…. Η ζωή αλλάζει, αλά δεν χάνετε!!!!!

Η σκύλα απ’ τη βιασύνη της, στραβά κουτάβια κάνει. Βιάζεστε για τον τραχανά, μα είναι άδειο το καζάνι. Την αλήθεια όσο την κρύβετε αυτή πάντα θα λάμπει!!!!

Θέλει μάστορα η τέχνη και η φάβα θέλει λάδι κι όποιος τρώει με το διάολο χρειάζεται βαθύ κουτάλι. Ανάγκη, εσείς δεν έχετε, από τις συμβουλές, το βλέπουμε στις Μ.Κ.Ο. και σ’ άλλες λαμογίες!!! Εκείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του!!!!

Ίσως απ’ ενθουσιασμό, μπορεί κι από αφέλεια, ο καραγκιόζης, έλεγε. -Εδώ από τα κλάματα θα το γυρίσουμε στα γέλια. Μας έχετε για άμυαλους πως δεν καταλαβαίνουμε. Ίδιο καπνό καπνίζουμε στην ιδία χώρα μένουμε!!!!

Κι έρχεται ο μνημονικός -λέμε αγκιστρωθήκαμε. Κι έρχεται αντί μνημονιακός να μας πει πως απαγκιστρωθήκαμε. Η δικία μας πλέον αίσθηση… πως μάλλον… γκαστρωθήκαμε.. Καλόγεροι για δουλειά, ούτε κρίση ούτε λαλιά. Καλόγεροι για φαΐ, όλοι εδώ οι ορφανοί!!!!

Λύρα μας βγήκε εκατό, μες την κακοτυχία, ο Φλεβάρης φέτος Φλέβισε προς την καλοκαιρία… Βρήκες καιρό αρμένιζε, καιρό μην περιμένεις, αλλιώς τα προγραμμάτιζες αλλιώς τα καταφέρνεις.!!!!!

Με εντολή πρωθυπουργού είπε ο Αμνιακός του Θεού: Φλεβάρη να μην βρέξει, να σκάσει τον Αλέξη. Κύκλος η πολιτική… κέντρο η εξουσία, διάμετρο ο «άνθρωπος», εμβαδόν η υπεροψία!!!!

Νά 'τη!!! Kαινούρια εντολή. Να σταματήσουν οι σεισμοί εις την Κεφαλληνία. Σκηνές στην παραλία. Τα ρίχτερ έπεσαν μεμιάς-πιστεύεις:…… -ή είσαι Θωμάς……; Η θρησκεία θεωρείται από το λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη!!!!

Ξαμοληθήκαν οι υπουργοί, Δένδιας και Μιχελάκης, οι σεισμολόγοι ειδικοί, Χουλιάρας, Τσελέντης Άκης. Ζητούν ακρόαση Θεού, έχουν ξεφύγει, προ πολλού…. Με εντολή πρωθυπουργού!!!!

Όποιος σ’ αυτά είναι δύσπιστος -εγώ -πολύ λυπάμαι -και την οργή του Πλάστη μας-σας λέω πως φοβάμαι. Όταν η τύχη σε βοηθά, μην την πισωκωλιάζεις. Στο μυαλό να οργιάζεις και να μην περιεργάζεις!!!

Πλεόνασμα πρωτογενές σε χώρα πτωχυμένη. Καλοκαίρι καταχείμωνο: Φλεβάρη στεγνωμένοι. Πάνω που άρχισαν οι σεισμοί κι αυτοί τελειωμένοι: Οι τροϊκανοί οι ανάλγητοι -ικανοποιημένοι. -Άπιστοι και αμαρτωλοί!!! -Αυτά είναι Αντώνη εντολή!!!

Ρίχνονται τώρα στα βαθιά, ονόματα πολύ βαριά, στη μάχη αυτοδιοικητικών και των ευρώ-εκλογών. Ο Αλέξης το είδε σοβαρά κι είπε άλλη μια φορά: -Εδώ σ’ αυτές τις εκλογές αναμετρούνται πρακτικές. Τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται στην πλάκα!!!

Σπηλιωτόπουλε!!! Που πας τη σκόνη του Λιάκουρα θα φας. Με Νικήτα και Καμίνη. Ο Γαβριήλ:- πες μας τη πίνει; !!!! Οι όψιμες θέλουν βροχές κι οι πρώιμες δροσούλες: Αν μπορέσεις και σταθείς τις στάχτες των ονείρων σου χωρίς να ανοίξεις καμία πληγή τότε μονό μπορείς να πεις:- Νίκησα!!!

Τον Καπερνάρο, Σοφιανό, Βαλιανάτο… πω!!! πω-γλέντι. Αθηναίοι και Πακιστανοί όλοι μαζί:.. Χρυσή Αυγή: -Αθήνα…έχεις γλέντι. Αν κάποτε σου χαρίσουν τσουκνίδια χάρισε τους τριαντάφυλλο και θα δεις αυτοί θα πονέσουν πιο πολύ !!!

Ύπουλα σκέπτεστε, θαρρώ, στις κάλπες να μας πάτε, και την νοημοσύνη μας, πως την υποτιμάτε. Θέλετε για να δώσετε, στο ματς ενδιαφέρον. Καθόλου δεν αγχώνεστε για το κοινό συμφέρον. -Σας μάθαμε!!! Δεν είναι ότι αισθανόμαστε σκλάβοι, είναι ότι οι επιθυμίες μας είναι ελεύθερες!!!!!!

Φωνάζετε, μαλώνετε, όλα για το καλό μας. -Ποιος σας το ζήτησε αυτό; -Γαμώ το κέρατο μας: Να κάνετε το χρέος σας, όπως ορίζει ο νόμος, για το δικό μας το καλό, να μην σας πιάνει ο πόνος. Όποιος δεν ξέρει να γδάρει, χαλάει και κρέας και τομάρι!!!

Χάρισμα: ίσως, να το πω, -το έχετε σπουδάσει; -ή το κληρονομήσατε; μάτι να μην σας πιάσει. Δικούς σας νόμους κάνετε, στα μέτρα σας γραμμένοι και εμείς οι υποτακτικοί είμαστε ξεγραμμένοι!!!!

Ψίχουλα αν μας ρίξετε, πάλι θα σας ψηφίσουμε. Τώρα…- για τον καλύτερο… που να σας ξεχωρίσουμε; Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά!!!! Αν αρτυθείς να είν’ αρνί, αν κλέψεις ναν’ χρυσάφι κι αν αγαπήσεις και καμιά, να τη ζηλεύει η γειτονιά!!!!

Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας.



Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο.
Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι.
Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι.
Μόνο όταν θα έχει χάσει την αξιοπρέπεια του και ο τελευταίος άνθρωπος.
Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται !!!!
Σιγά… μην κάνουμε… μεταρρυθμίσεις !!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου