Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το αλφαβητάρι του τσοπάνη....( Απριλίου)


Γράφει ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος,


Απίθανα συμβαίνουν εν όψη εκλογών…. Θα πάνε πίσω οι επιλογές των ξένων δανειστών. Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο, αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.

Βγαίνουμε απ’ το μνημόνιο δεν θα το σεβαστούμε… Μέχρι τις κάλπες έχουμε και ας υποσχεθούμε. Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.

Γιατρός εκκλήθει έκτακτα στο Μέγαρο Μάξιμου… Δεν είναι κάτι σοβαρό αν θες την άποψη μου. Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.

Διάγνωση απ’ την Τ.V. έκανε ο Γιακουμάτος. Ο Αντώνης πάσχει από «Χρυσή» γ’ αυτό δεν ειν’ κεφάτος. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν… παράνομες. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

Εισαγγελέας εφετών πρέπει να δει το θέμα. Έχει Καιάδες την «Αυγή» Κασσιδιάρες προς το γέρμα. Αν αφήσεις τους εχθρούς σου-ή τους φίλους σου-να πιστέψουν ότι είστε ίσια κι όμοια, τότε αμέσως θα σκεφτούν ότι είναι ανώτεροι από σένα.

Ζαρούλια με το σύμβολο, τεκτόνων ιπποτών…. Ως πολεμικό παράσημο των….νέο- ναζιστών. Είναι εγκληματικό να κλέψεις ένα πορτοφόλι, τολμηρό να κλέψεις μια περιουσία και μεγαλειώδες να κλέψεις ένα στέμμα. Η κατηγορία μειώνεται όσο η ένοχη μεγαλώνει.

Η Θεούσα… πονοκέφαλος… με αυτή… ποιός να τα βάλει; … Ο Χρυσοβαλάντης λύγησε κι έσκυψε το κεφάλι. Στην πολιτική, είναι τα μέσα που καθαγιάζουν τον σκοπό και ποτέ ο σκοπός τα μέσα.

Θρήνος και για τον Μπούκουρα εκεί στην Κορινθία… Τον πήρε ο Κούγιας στο λαιμό και μια λιγοψυχιά. Όταν σβήσεις από τη ζωή σου τους λεκέδες θα μένει πάντα μια σκιά για να σου θυμίζει πως από εκεί πέρασε κάτι βρόμικο

Ικανοποίηση εξέφρασαν Δένδιας –Αθανάσιου… Βάλανε ηχεία στα κελία να ακούνε Αλέξιου. «Όλα σε θυμίζουν». Αν ζητάς δίκαιη αντιμετώπιση, δεν πρέπει να ασχοληθείς με την πολιτική, αλλά ούτε και με τη δημοσιογραφία.

Καλά τα κανονίσανε χωρίς να εκτιμήσουν… Τον Ηλία τον απρόβλεπτο στη φυλακή να κλείσουν. Όποιος στην ξέρα περπατεί και θάλασσα γυρεύει, ο διάβολος ξοπίσω του κουκιά του μαγειρεύει.

Λένε πως πυροβόλησε παλιά μια πινακίδα… Από τα σκάγια σκιάχτηκε και πρόγκιξε μια γίδα. Τα μεν άδεια ασκιά τα φουσκώνει ο αέρας, τους δε ανόητους ανθρώπους η αλαζονεία..

Μανιάτης στην καταγωγή, τίμησε τη φιλία… Δεν άντεξε το άδικο και το’πε στον Ηλία. Του μίλησε ψιθυριστά και με νοήματα πολλά, ήθελε να αγοράσει μυστικά να αποσπάσει. «Κι αν κελαηδάει η οχιά δεν είναι καρδερίνα».

τροπή που μας κατέγραψες.. φασίστα ναζιστή…Θα επέμβει το Λιμενικό έδωσες αφορμή. Η πιθανότητα κάποιος να σε παρακολουθεί, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλιθιότητα της πράξης σου.

Ξερό ψωμί και Σαμαρά, δήλωσε ο Μπαλτάκος… Παρ’όλα αυτά που πέρασε δεν είναι μπαγασάκος. Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από τις παρέες τους.Ας μην ξεχνάμε πως ο Ιούδας είχε ανεπίληπτους φίλους.

Όλα αυτά τα τρομερά συμβαίνουν στη χώρα. Ο Τσιπράς μένει στάσιμος στη δύσκολη ανηφόρα. Έχει όση εξουσία έχει και ο Πάπας, απλώς δεν έχει τόσους πολλούς ανθρώπους να το πιστεύουν αυτό.

Ποτάμι που κατέβασε στο διάβα ποιον θα πάρει… Ο Βαγγέλης μας, σκαρφάλωσε στην ελιά σ’ ένα κλωνάρι. Κάποιοι πολιτικοί μπορούν να μιλούν με τις ώρες για ένα θέμα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν χρειάζονται καν θέμα.

Ρότα …καινούρια χάραξαν, ο Φώτης με τον Πάνο… Ο Γιωργάκης μες τον Ινδικό ψάχνει για τ’ αεροπλάνο. Μην πείτε στη μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο.

Στη χώρα αυτή όπου ανθεί Φαίδρα πορτοκαλέα… Αυτές τις μέρες έρχεται μια Γερμανίδα … ωραία!!! Από την εποχή των Δωριέων έως σήμερα, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις παραλαμβάνουν καμένη γη.

Τη νέα αυτή επίσκεψη όλοι την περιμένουμε… Είναι η λαμπάδα της νονάς, που σαν έθιμο αναμένουμε. Το πρόβλημα με το να είσαι ηγέτης σήμερα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν οι άνθρωποι σε ακολουθούν ή σε κυνηγούν.

Υπάρχουνε στο εσωτερικό και λίγες αντιδράσεις….Τα εγχώρια κουτσομπολιά σε άλλες διαστάσεις. Διπλωματία, είναι να λες «καλό σκυλάκι!», μέχρι να βρεις πέτρα.

Φοβούνται ερωτεύτηκε… Έλληνα- παλικάρι… Της Καλαμάτας ηρώα και του Μοριά καμάρι. Κανένας δεν πεθαίνει παρθένος· η ζωή τους πηδάει όλους.

Χαμός που δεν φαντάζεστε αν επαληθευτούνε… Της Τροίας τα περίεργα στις μέρες μας θα δούμε. Δεν είναι δύσκολο να είσαι αστείος όταν έχεις όλη την κυβέρνηση να δουλεύει για σένα.

Ψιλό-τσατίστηκε ο Αυτιάς κι η Μάγδα δε μιλιέται, ο Καμπουράκης βούρκωσε κι ο Πρεπεντέρης αναρωτιέται. - Προτεκτοράτο γίναμε… γαμώ την ατυχία, της Μεσσηνίας ο αφρός να πάει στη Γερμανία; Η τεχνητή νοημοσύνη ορίζεται ως το αντίθετο της φυσικής ομορφιάς.

Ωραίοι ως σαν Έλληνες που όλα τα σοβαρά τα προσπερνάμε στη στιγμή ήρεμα χ α λ α ρ ά. Στο ευρωκοινοβούλιο για την γλυκιά ΠΑΤΡΙΔΑ εκεί θα πάει ο Ζορό να σώσει την παρτίδα. «Πώς τα πάτε;», ρώτησε ο τυφλός τον παράλυτο. «Όπως τα βλέπετε», του απάντησε ο παράλυτος.


Σε όσους τα καταφέρουν να ανέβουν στο χωριό αυτές τις άγιες μέρες καλό ταξίδι και καλή επιστροφή …





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου