Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το αλφαβητάρι του τσοπάνη (Οκτωβρίου)


Γράφει ο Σπύρος Ζαχαρόπουλος,


Αιφνίδια αντέδρασαν πολύ οργανωμένα, συλλάβαν τους ατίθασους όλοι συντεταγμένα. Το τόξο συνταγματικό δεν ήταν όλοι μέσα, στο σύστημα ανυπάκουοι που να τους έχεις μπέσα.


Βαρύ καταλογίστηκε το κατηγορητήριο και βραχιολάκια πέρασαν είχανε το πειστήριο. Το φόνο εκμεταλλευτήκαν ενός αθώου θύματος για να ανακόψουν το θυμό ενός μεγάλου κύματος.


Γραμμένο τόχουν τι θα πει ο κάθε πτωχευμένος, ο κόσμος ο πολίτικος νάνε προστατευμένος. Δεν δέχεται στους κλάδους του κακοποιά στοιχεία που προφανώς ανήκουνε σε άλλη συμμορία.

Δικογραφίες στήλλανε με γρήγορους ρυθμούς και ενεργήσαν τέλεια με δίχως δισταγμούς. Το είχαν πράξει πρόσφατα ήταν εκπαιδευμένοι, τρεις νέοι βιοπαλαιστές βρεθήκαν καμένοι.

Επίσης σαν ξεπούλησαν τη χώρα μπιρ παρά και βάλανε στο σβέρκο μας τον κάθε κερατά. Τις ίδιες ακολούθησαν τότε διαδικασίες, οι ευθύνες τους πολιτικές. Ποιος λέει για συμμορίες;

Ζητήσανε απ’ τη Λαγκάρτ τη λίστα της ντροπής και συζητάγαν στη βουλή ποιος έχει συγγενείς. Δεν συνιστούσε έγκλημα κάνεις δεν είχε ευθήνη, η αξιοπιστία τους τρύπιο ήταν λαήνι.

Ηθικό είναι το ζήτημα σας πήραμε χαμπάρι, στο καθρέφτη σαν στεκόμαστε μουντζώνουμε με χάρη. - Φτούσου που χειροκρόταγες και φώναζες ρε βλάκα κοίταξε πως σε σέβονται σε λένε και μαλάκα.

Θέλω να αυτοσυστηθώ εγώ είμαι δημοκράτης, ούτε φασίστας έγινα ούτε και τρομοκράτης. Σαν τσοπανάκος γνήσιος και όχι σπουδαγμένος, αν πεινάσει το κοπάδι μου,είμαι αποτυχημένος.

Ιούδα όταν μεταμεληθείς από ντροπή θα κρεμαστείς, το λέει η συνειδησή σου. Θάνατος η ζωή σου. Τόσοι άνθρωποι κρεμάστηκαν και αυτοπυρπολήθηκαν, τα δικά σας αγρία ένστικτα ούτε ταρακουνήθηκαν.

Κανείς δεν είναι απ’ εσάς λευκή περιστερά, αναρωτιέστε πως σας βάζουμε στον ίδιο το τρουβά Το λέμε με τα χείλη μας κι όχι με την κάρδια μας. Ελάτε διαψεύστε μας μην είστε μακριά μας.

Λόγια να πείτε αληθινά, ο λαός καταλαβαίνει, είστε ένα κομμάτι του και όχι ξεκομμένοι. Βεβαίως οι απόλαβες και οι μισθοί της πείνας γι’ εσάς διαφορετικοί και μπαινοβγαίνει ο μήνας.

Μου φαίνετε ανήκουστο το θεωρώ τρελό να μην καταλαβαίνετε του κόσμου το θυμό. Αυτό είναι που ανέβασε ψηλά τους χρυσαυγήτες κι όχι γιατί οι Έλληνες εγίνανε φασίστες.

Ν α ζ ί κάνεις ή να μη ζει; υπάρχει απελπισία, βυθίσατε ένα λαό μες τη μελαγχολία. Ο ένας λέει το κοντό κι άλλος το μακρύ του, καθένας για τα πρόβατα που έχει στο μαντρί του.

Ξεδιάντροπο τον φτήνανε κι έλεγε ψιχαλίζει ο λαός είναι περήφανος και δύσκολα λυγίζει . Φορτώσατε το γάιδαρο με μπόλικο φορτίο, αδυνατεί να ανταποκριθεί ο ένας απ’ τους δυο.

Οίκτο και αγανάκτηση αυτό μας προκαλείτε, όταν μπροστά στις κάμερες με φόρους απειλείτε. Γλυκιά η αναγνώριση, γλυκιά και η εξουσία, δεν πρέπει να κατέχεστε από αλαζονεία.

Παρ’ όλα αυτά λεβέντες μου με τούτα και με τάλα μου φαίνετε πως άδικα ζητάτε την κουτάλα. Η κατσαρόλα άδειασε λίγοι έχουν ψαχνό. Κι εσείς πνίγεστε εύκολα σε μια γούλια νερό.

Ρόπαλα κράνη κ.λ.π. στιλέτα και φυσίγγια είχαν στο οπλοστάσιο τα βρόμικα μυρμήγκια. Εντύπωση μας έκανε και μια πουλοκρεμάστρα . -Μωρέ τους αθεόφοβους ποιον είδαν για μπεκάτσα.

Σαβούρα όσα μάζευε, ο Χρίστος ο Παπάς, σύμβολα εθνικιστικά εργαλεία της δουλεία. Βιβλιοπώλης ήτανε στα παιδικά του χρόνια τα χειρόγραφα ήταν άκακα τα όπλα για τα ψαρόνια.

Το ξέρετε πως ο Λαγός ήταν νονός της νύχτας και προστασία πούλαγε, αλάνι ήταν της πίστας. Γιατί η νύχτα ξέρετε έχει δικούς της νόμους, ποιος προστατεύει τους καλούς από τους παρανόμους;

Υπαρχηγός και εκπαιδευτής ήτανε ο Ηλίας, καλό παιδί μα νευρικό απόφοιτος βλακείας. Έγινε ξάφνου ήρωας που χτύπησε τη Λιάνα στα κανάλια όταν έβγαινε ήταν γλωσσοκοπάνα.

Φτώχια πολύ κι ανέχεια, ωθήσανε τη μάνα, να αλλάξει το επάγγελμα, να αλλάξει και τα πλανά. Το Νίκο τον αγάπησε, ήρθε κι η Ουρανία, που θ’άβρισκε την προκοπή μες τα ξενοδοχεία;

Χρειάστηκε η αφορμή, κι από τα ξένα προσταγή. -Μαζεύετε τους αυτούς πύρινες λοχαγούς. Ο Δένδιας το κατάλαβε, πρόκειτε για ευφυΐα. -Αυτοί είναι καμία εικοσάρια θα πάρουν εξουσία.

Ψίλοι του μπήκαν στα μαλλιά και γαργαλάγανε τ’ αυτιά, παίρνει ευθείς… Αλέξη και εκείνος του απάντησε –Σάββατο πριν να φέξει. - Θα σε στηρίξω αφανείς να μην μας ψυλλιαστεί κάνεις.

Ωραία τα κατάφεραν, όλοι ικανοποιημένοι και οι πολίτες άφωνοι ζουν αποβλακωμένοι. Δεν παρακολουθούνε πια ούτε τη φατμαγκιουλ. - Για δες που τους ψεκάζατε. Μα, αυτοί είναι τόοοοσο… κούλ !!!


Υ.ΓΟ χότζας είχε ένα γάιδαρο που τον βοηθούσε στις καθημερινές του δουλειές. Κάποια περίοδο που τα οικονομικά του, δεν πήγαιναν καλά, σκέφτηκε μεταξύ άλλων οικονομικών μέτρων να μειώσει τα έξοδά του γαϊδάρου του μειώνοντας σιγά-σιγά την τροφή του! Άρχισε έτσι, να του μειώνει την καθημερινή ποσότητα του σανού που του ‘δινε, τόσο ώστε σ’ ένα μήνα να σταματήσει τελείως να του δίνει τροφή. Ο γάιδαρος, φυσικά ψόφησε. Και τότε ο Χότζας, με παράπονο, είπε:«Για δες ατυχία, τώρα που ο γάιδαρος έμαθε να μην τρώει, ψόφησε». Αν τα καταφέρετε και σώσετε την Ελλάδα ίσως να μην υπάρχουν  Έλληνες. Τα δικά μας παιδία αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και δυστυχώς λίγοι απ’ αυτούς θα επιστρέψουν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου